Dirigent

Julia Selina Blank er dirigent med internasjonal erfaring i ledelse av ensembler, kor og orkester.

Hun har sin utdannelse fra Hochschule für Musik und Theater München og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Våren 2018 avslutter hun sin mastergrad i dirigering hos professor Grete Pedersen ved Norges Musikkhøgskole. Siden 2016 har hun vært musikalsk assistent i Det Norske Solistkor. Som medlem av det tyske stipendprogrammet "Dirigentforum" for unge kordirigenter har hun dirigert radiokorene WDR og NDR samt Filharmonisk Kor Berlin.

Hun har stiftet det profesjonelle koret Junges Vokalensemble München. Ensemblet har som formål å fremføre vokalmusikk i tverrfaglig sammenheng. Som deres dirigent har hun opptrådt med barokkensembler, storband, solister og skuespillere, i tillegg til å lede mange a-cappellaprosjekter. Koret har også medvirket på filmmusikkinnspilling. Fra 2015-2017 dirigerte hun den prisvinnende musikkteaterproduksjonen "Mittelreich" på teatret Münchner Kammerspiele.

I Oslo leder hun Norske Kammersangere, Asker Kammerkor og damekoret Koriander. Hun er sanger i Chamber Choir of Scandinavia og vokalsekstetten Connected, og arbeider også som pedagog i kordireksjon i Norge og Tyskland.

Del hjemmesiden vår med nettverket ditt: