Eldre nyheter

Sanger om sorg og glede - søndag 6. mai kl 19:00 i Røyken kirke og tirsdag 8. mai kl 19:30 i Asker kirke


Asker kammerkor inviterer til konsert med vår nye dirigent Julia Blank. Vi har også med oss mezzosopran Mari Askvik og pianist Bernhard Greter.

Vi ønsker gjennom konserten å formidle ulike stemninger fra overstrømmende glede og humor til fortvilelse og sorg. Følelser som ofte er sterke når våren kommer med nytt liv.

Repertoaret omfatter Hayden, Schumann, Brahms og Debussy, samt mer moderne verk av Gunnar Eriksson, Ørjan Matre og Per Nørgård.


Jubileumskonsert høsten 2017

Asker kammerkor er 30 år, og vi feirer med en storslått konsert som viser korets utrolige bredde og samtidig blir en sammenhengende reise i følelser og uttrykk.

Programmet oppsummerer korets virke gjennom 30 år med hovedfokus på norsk folkemusikk og barokk kirkemusikk, men med en avstikker til Pärt og Whitacres lange og tette klanger.

Programmet krever sopransolist, organist og et 8- manns orkester. Strykerne må traktere både moderne og barokkinstrumenter.


Dirigent Birger Egge-Hoveid har skrevet to arrangementer for solist, kor og orkester i anledning jubileet; "Brynnings vise" og "Mensch, bewein dein Sünde gross (Lacrymosa)", BWV 622 for orgel av Johan Sebastian Bach


Solist: Tone Braaten


Orgel: Lars Notto Birkeland


Konsertmester: : Astrid Kirschner


Konserter våren 2016

Benytt muligheten til å høre Frank Martins messe for dobbeltkor, et verk som sjelden oppføres og som er en liten perle. Verket var ferdig komponert rundt 1926, men ble først oppført førti år senere. Frank Martins kommentar var at han betraktet det som "en sak mellom Gud og meg". Verket er a cappella, dvs uten akkompagnement, og byr på et fantastisk spekter av klanger, stemninger og dynamikk.


Vi i koret gleder oss til å formidle det og har forberedt oss godt. Vi holder to konserter våren 2016; onsdag 1. juni kl. 19.30 i Asker kirke, og onsdag 7. juni kl. 19.30 i Gamle Aker kirke i Oslo. Billetter kan kjøpes på forhånd ved henvendelse til askerkammerkor@outlook.com. Ved kjøp av billetter ved inngangen må man enten betale kontant eller med Vipps. Pris kr 200 / kr 150 (A-kortet / Budstikkakortet). Du har kanskje ikke hørt om oss - les anmeldelsen av vår 2015-oppsetning av Bachs Juleoratorium her.

Publisert 10.mai 2016Nytt semester, nytt repertoar og nytt kormedlem

Da er et nytt semester i gang, hvor vårens konsertrepertoar i hovedsak er Frank Martin's messe for dobbeltkor, samt verker av Duruflé og Nystedt.


Vi kan også med glede meddele at koret har fått et nytt medlem som ble tatt opp under øvelsen i går, velkommen til Jakob Creutzig som ny 2. tenor!

Publisert 13.januar 2016Konsertanmeldelse

Kulturell.no ved Morten Hagevik har skrevet en utdypende konsertanmeldelse for adventskonserten vår med Juleoratoriet av Bach som vi er meget fornøyde med! Hele anmeldelsen kan leses her.

Publisert 7.desember 2015Takk for konsert!

Takk til alle som møtte opp til konsertene vi holdt i går, det var tilnærmet full kirke under begge konsertene - dette setter vi veldig stor pris på, håper vi klarte å skape førjulsstemning med Bachs juleoratorium! Takk også til solister Ditte Bræin, Sunniva Eliassen, Mathias Gillebo og Jørgen Backer; dere var fantastiske å høre på, høy gådehudfaktor! Det samme gjelder Oslo Barokkorkester, utrolig givende og fantastisk å jobbe med dere!


Vi ønsker alle en fortsatt god adventstid og en god jul!

Publisert 30.november 2015Gratulerer Asker Bel Canto!

Vårt søsterkor Asker Bel Canto har nylig vært på en internasjonal korkonkurranse i Irland, Sligo International Choral Festival, og vant likesågodt hele konkurransen som 'best overall choir of the festival': Gratulerer så mye! Artikkel i Budstikka rundt dette finnes her.


Asker Bel Canto skal ha julekonsert i Vardåsen kirke 17. desember klokken 19, og vi oppfordrer alle til å komme på denne!

Publisert 21.november 2015Juleoratoriet

I år fremfører Asker kammerkor juleoratoriet av Johann Sebastian Bach. Vi holder to konserter i Asker kirke den 29.november, kl.16.00 og kl.19.30. Med oss har vi Oslo Barokkorkester og solister i hver stemmegruppe; sopran Ditte Bræin, alt Sunniva Eliassen, tenor Mathias Gillebo og bass Jørgen Backer.


Hold av datoen, dette blir bra!

Publisert 15.oktober 2015Nye (og gjenvendte) korister!

Koret kan med glede meddele at vi tok inn to nye herrestemmer under øvelsen i går:

Velkommen til Odd Arild som har sunget i Vollenkoret tidligere!

Velkommen tilbake til Jon som har hatt mange års pause fra Asker kammerkor!

Publisert 26.august 2015Klar for høstsemesteret!

Asker kammerkor startet opp igjen med øvelser tirsdag 18.august, med ny giv og entusiasme etter en lang og bedagelig sommer! I høst vil vi jobbe fremover mot adventtidens høydepunkt, med to konserter i Asker kirke planlagt 29.november hvor vi utfører selveste Bachs juleoratorium, så her er det bare å glede seg!

Koret søker fortsatt nye sangere, spesielt mannsstemmer, så dersom du brenner inne med en stemme som fortjener mer enn kun sang i dusjen og har lyst til å prøve deg så ta kontakt. Du kan også komme innom øvelsen vi holder ukentlig for prøvesang, vi øver i Asker kulturhus i Prøvesalen i 4.etg  tirsdager 19.00-21.30.

Publisert 21.august 2015Vive la France!

2.-5. juli 2015 var Asker Kammerkor på tur til Valras-Plage, en liten kystlandsby i sør-Frankrike. I skikkelig "sydenvarme" nøt vi sol og bading, god mat og drikke, tur med kanalbåt på Canal du Midi, med sine ni sluser, omvisning i den gamle kiken, nå vinlager, Abbey  Valmagne og vandring med guide i Béziers (en by rett ved Valras-Plage), for å nevne noe. Som takk holdt vi konsert i katedralen i Béziers og sognekirken i Sérignan (en landsby i nærheten av Valras-Plage), hvor vi sang sammen med det lokale koret Vocalise. For en klang! Og for en musikalsk opplevelse! Det var to meget gode og meget varme konserter, og sognekirken i Sérignan var fullsatt. Om det skyltes artikkelen om konserten i lokalavisen samme morgen vites ikke. Et fransk bloggpostinnlegg fra konserten finnes her. Bilder fra turen finnes her.

Publisert 16.juli 2015Takk for konsert!

Takk for kveldens konsert i Asker kirke og til de som kom og hørte på! Det var god stemning i kirken denne varme sommerkvelden, og tonene som kunne høres var godt knyttet opp til temaet 'Katedralklanger'. Takk for all god tilbakemelding!

Publisert 9.juni 2015Takk for konsert!

Takk til Østenstad sangeri og Asker Bel Canto for kveldens felleskonsert i Østenstad kirke! Takk også til de som kom og hørte på, det var et godt oppmøte og tilbakemeldingen var god; dette ble satt pris på!

Publisert 7.juni 2015Vårens konsert:

Sommeren 2015 drar Asker kammerkor på kortur til Frankrike. Med oss i bagasjen har vi sanger av Josquin des Prez, Pierre Passeraux, Clement Janepuin, Oralando de Lasso, Frank Martin, Trond Kverno og Edvard Grieg. Vårt hjemmlige publikum vil få anledning til å høre dette repertoaret 9. juni 2015 kl.20:00 i Asker kirke i konserten "Katedralklanger".

Publisert 12.mai 2015Felleskonsert:

Søndag 7.juni kl.18:00 2015 holder vi en felleskonsert med Østenstad sangeri og Asker Bel Canto i Østenstad kirke. Her kommer vi til å fremføre utdrag av repertoaret for sommerens turne til Frankrike.

Publisert 12.mai 2015
Del  hjemmesiden vår med nettverket ditt: