Konserter

Konserter 2020

Smakebitkonsert Nakuhel januar 2020

Konserter 2019

Vår: konsert i Domkirken i Bodø

Konsert i Venskapen 4. juni

Julen: Messias av Handel


Konserter 2018


Konserter 2017


Høsten 2017:


30. mai 2017 : Akershus festnings slottskirke kl 19:00

Våren 2017 byr på nordiske klanger!.


Kan man høre nordlyset?

Har musikken fra nord en egen klang?

Nordlyset har inspirert den norske komponisten Ola Gjeilo til å komponere «Tota pulchra es» med tekst fra Salomos lovsang.

Edvard Griegs kjærlighet til den norske folkemusikken og hans fascinasjon for grensesprengende harmonikk, smelter sammen i en himmelsk helhet i Griegs »Fire salmer».

Grieg kjempet med sykdom sommeren 1906, men fant likevel krefter til å skrive tre av de fire salmene hjemme på Trollhaugen. Den fjerde salmen-« I Himmelen» - skrev han i Christiania samme høst. Dette ble hans siste verk. Høsten 1907 døde han.

Vi har krydret kveldens program med musikk fra Island (blant annet Björk) og som kontrast til det nordiske, har vi valgt oss musikk av de tyske komponistene Brahms, Distler og Schütz. Til slutt runder vi av med to norske folketoner med helt nye arrangementer av vår dirigent Birger Egge-Hoveid.

Som solist har vi med oss den fremragende barytonen Halvor Festervoll Melien


Konserter høst 2016


Høsten 2016 fremfører Asker kammerkor Maurice Duruflés "Requiem" og Leonard Bernsteins "Chichester psalms". Begge verkene framføres i én og samme konsert, i Asker kirke søndag 20. november kl. 19.00.


Med oss har vi solister både på sang og instrument: Marcela Randem (mezzozopran), Thomas Guttormsen (baryton), Lars Notto Birkeland (orgel), Sunniva Rødland (harpe), Anders Kregnes Hansen (perkusjon) og Kjersti Støylen (cello).


Pris: kr 270 / kr 200 (A-kortet / Budstikkakortet).


Vi synger også julekonsert tirsdag 13. desember kl. 19.30 i Asker kirke sammen med jentekoret His Angels. Billettpriser 100,- for voksne. Barn gratis.Konserter vår 2016


Våren 2016 fremfører Asker kammerkor Messe for dobbeltkor av Frank Martin, samt verker av Duruflé og Nystedt. Vi holder én konsert i Asker kirke onsdag 1. juni kl. 19.30, og én konsert i Gamle Aker kirke i Oslo tirsdag 7. juni kl. 19.30. Konserter høst 2015


Høsten 2015 fremfører Asker kammerkor juleoratoriet av Johann Sebastian Bach. Vi holder to konserter i Asker kirke den 29.november, kl.16.00 og kl.19.30. Med oss har vi Oslo Barokkorkester og solister i hver stemmegruppe; sopran Ditte Bræin, alt Sunniva Eliassen, tenor Mathias Gillebo og bass Jørgen Backer. Her er det bare å holde av datoen, vi gleder oss!Konserter vår 2015


Sommeren 2015 drar Asker kammerkor på kortur til Frankrike. Med oss i bagasjen har vi sanger av Josquin des Prez, Pierre Passeraux, Clement Janepuin, Oralando de Lasso, Frank Martin, Trond Kverno og Edvard Grieg.


Vårt hjemlige publikum vil få anledning til å høre dette repertoaret 7. juni 2015 kl.18:00 i Østendstad kirke og 9. juni 2015 kl.20:00 i Asker kirke.Konserter 2014

 

Høst:

Høsten var Asker kammermusikkfestival og Rossini. I tillegg holdt vi en julekonsert.


7.-9.november 2014 ble Asker kammermusikkfestival avholdt for første gang og Asker kammerkor ble bedt om å delta. 9.november 2014 kl.19:00 fremførte vi verket "Petite Messe solennelle" av Rossini sammen med profesjonelle musikkere og sangere. Mer informasjon om festivalen finnes blant annet på festivalens facebook-side og hjemmeside.


11.desember 2014 holdt vi som i 2013 årets julekonsert i Asker kirke sammen med Asker Bel Canto. og med Mattias Johansson på piano.Vår:

Våren var Bach.


I mai 2014 fremførte Asker kammerkor og Oslo Barokkorkester Bachs "Aus Der Tiefen" motetter og kantanter. To konserter ble holdt; 25. mai 2014 kl. 20.00 i Asker kirke og 26. mai 2014 kl. 20.00 i Gamle Aker kirke.Konserter 2013

 

Høst:

12.desember 2013 holdt vi julekonsert i Asker kirke sammen med damekoret Asker Bel Canto og med Stephen Sirrisved orgelet og Torunn Slettemark Hovden på fløyte. Her fremførte vi kjente og kjære julesanger.


I oktober 2013 deltok vi i korkonkurransen Sangerdyst på Norges Musikkhøyskole og oppnådde en hederlig 2. plass.Vår:

Våren var det sagaklanger med verk av bl.a. Bjørk, Jón Leifs, Grieg, Nystedt og Messiaen!.


Asker kammerkor reiste i mai 2013 til Island og prøvde på forhånd ut sitt Islandsrepertoar for Askers kresne korpublikum. Konserten ble holdt 30.april 2013 kl.20.00 i Asker kirke, og programmet besto i all hovedsak av sanger fra Island og Norge. Folkemusikk og folkediktning var en rød tråd gjennom konserten. Det ble også urfremføring av to arrangementer over sanger av den islandske artisten Bjørk.Konserter 2012

 

Høst:

11.desember 2012 holdt vi julekonsert i Asker kirke.


4.november 2012 holdt vi Allehelgenskonsert I Asker kirke i samarbeid med Vollenkoret og Asker kirkekor. Solister var Kristin Kjølberg (mezzosopran) og Thomas Guttormsen (baryton), med Ingvild Køhn Malmbekk og Stephen Sirris vekslende ved orgelet og Bjørn Solum på cello.


Vår:

Asker kammerkor feiret i 2012 sitt 25-årsjubileum.

 

Vi markerte dette med framføring av Bachs H-mollmesse sammen med orkesteret Barokkanerne i Asker kirke 3. juni og Bragernes kirke i Drammen 5. juni. Det ble en flott opplevelse for alle! Mer om dette verket finner du her.


Konserter 2011

 

Høst:

Dette ble en fin konsert i Asker kirke 13.desember 2011 der vi framførte variert julemusikk og utdrag fra Bachs H-moll messe som skal framføres i sin helhet våren 2012.


De siste årene har koret sunge på Holmensentere, Sandvika Storsenter, Storosenteret og Ski storsenter søndager i desember. Denne tradisjonen fortsatte også i desember 2011.Vår:

Det ble to fine konserter i henholdsvis Asker kirke 22.mai 2011 og i Hurum kirke 23.mai 2011. De frammøtte fikk oppleve Faurés vakre og lyse "Requiem" i kammerformat med sopran Henriette Johnson, bariton Halvor Festervoll Melien og organist Anders Eldsten Dahl. Mens de fleste dødsmesser i stor grad dveler ved dommedag, bot og lidelse, har Fauré valgt å fokusere på håp, lys og evig liv.

I den franske komponisten Francic Poulencs fire påskemotetter "Quatre motets pour un temps de pénitence" tøyes tonaliteten til bristepunktet. Han fargelegger lys og mørke, beven og resignasjon med både skrikende og duse farger, og med en harmonikk som peker framover og til siden og gjør verket til en stor opplevelse.Konserter 2010

 

Høst:

Julekonserten i år var "O Magnum Mysterium" med verker fra Poulenc, Britten, m.fl. Konserten ble holdt i Asker Kirke og på Domkirkeodden i Hamar, respektivt den 18. og 19.desember 2010. Konsertomtale av Budstikka finnes her. Bildeserie fra Budstikka finnes her.Vår:

I april 2010 dro koret på turne til Praha. I forkant av turneen holdt koret konserten "Folketoner fra himmelen" i Asker kirke 11.april 2010 med turnerepertoar, inkludert blant annet Grieg, Nystedt og Monteverdi.


4.februar 2010 holdt vi konsert i Asker kulturhus med utdrag fra "Carmen" og "La Traviata", av henholdsvis Bizet og Verdi, med Rikskonsertenes "Absolutt Opera"Konserter 2009

 

Høst:

1.november 2009 holdt vi urfremførelsen av Kjell Mørk Karlsens "Requiem" i Asker kirke sammen med Vollenkoret og Asker kirkekor. To dager i desember spredte vi julestemining på ulike kjøpesentre i området med et utvalg julesanger.Vår:

22.mars 2009 holdt vi konsert med Duke Ellingtons "Sacred concert" i  Mortensrud kirke sammen med Nordstrand Janitsjarkorps. Kari Gjærum var med som solist.


Arne Garborgs "Å hjelp meg du!" til musikk av Sigvald Tveit ble fremført 18. april 2009 i Asker kirke. Dette er et spennende verk der blandet kor møter resitatør, kontrabass, synth, orgel, slagverk og alt-saksofon! Solist var Ragnhild Kristina Motzfeldt som sopran. Komponisten Sigvald Tveit er førsteamanuensis ved Institutt for musikkvitenskap, Universitetet i Oslo, og en svært produktiv og allsidig komponist.Konserter 2008

 

Høst:

2.november 2008 bød på en minneverdig fremføring av Mozarts avholdte "Requiem". Konserten var et samarbeidsprosjekt med Vollenkoret, Asker kirkekor og Asker symfoniorkester. "Vår:

10.juni 2008 var det Museumsdagen i Asker museum, og her fremførte vi konserten ”Sommersanger fra Italia - det vakre landet”. Asker Kammerkor har deltatt med konsert på museumsdagen på Asker museum de siste årene. Programmet var som vanlig variert, fra lett og vårlig til mer alvorlig, og som tittelen tilsier, var det mest italiensk.


20.april 2008 holdt vi en intim à capellakonsert med Asker kammerkor og Hardkor på Cafe Misto i Asker under tittelen "Tette klanger og skeive rytmer".Konserter 2007

 

Høst:

Asker kammerkor deltok på "Mens vi venter"-konsert i Asker kirke 9. desember 2007 og på Vollenkorets julekonsert i Vardåsen kirke 12. desember 2007. Vi sang på Holmensenteret 15.desember og 16. desember 2007.


Asker kammerkor reiste i slutten av november 2007 på jubileumsturne, med konsert i Grue kirke 15.november 2007 i samarbeid med kirkens organist, og konsert i Røros kirke 17.november 2007 i samarbeid med Røros kirkekor. Konserten hadde tittelen "Fra brudemarsj til Bach".


Asker kammerkor samarbeidet med lokale krefter for en større konsert i Asker kirke på Allehelgensdag 4. november. Sammen med Asker symfoniorkester, Asker kirkekor, og Vollenkoret ble det fremført et for de fleste ukjent Requiem av Haydn, samt "Ave verum corpus KV 618" av Mozart.Vår:

8.mai 2007 sang Voldenbuktens Mannsangerforening og Asker Kammerkor sammen for første gang under en Kulturukekonsert i Vardåsen kirke. Repertoaret spente bredt fra klassisk musikk, Grieg og Poulenc til svenske folkeviser og munter mannssang. Korene sang både samlet og hver for seg.


For å feire vårt 20-års jubileum hadde vi under vår jubileumskonsert 21.april 2007 satt sammen et vakkert og variert program dom ble fremført i Asker kirke. Solister var Tone E. Braathen (sopran) og Halvor Festervoll Melien (bass). Tilhørerne fikk høre Lottis åttestemte Crucifixus snirkle seg opp under kirkehvelvingen, gjennom øret og inn i sjelen. Stykket er nesen like berømt som Allegris Miserére, som vi også fikk høre. Dette verket var i mange år forbeholdt pavekoret i Peterskirken. Vi fant også plass til Griegs siste verk, hans svanesang, Fire Salmer for blandet kor og barytonsolist. Her sprenger Grieg harmonikkens siste grenser og kler fire norske folketoner i en til da ukjent drakt. Det krevende solistpartiet ble trygt ivaretatt av Halvor Festervoll Melien fra Høn. Av større verk fikk vi høre den unge Schuberts Messe i G. Den er ren og sober og med et sopranparti skrevet for en engel.
Del  hjemmesiden vår med nettverket ditt: