Info om julekonsertene

Hei kor, denne uken har vi ikke øvelse, vi følger skoleferiene. God tid til å selge billetter!

Her kommer info om konsertene dere kan bruke til videresending, for å få solgt billetter osv. Du må gjerne legge til noe personlig, eller endre innholdet til det som er relevant for dine kontakter. Det kommer mer markedsføringsmateriell etter hvert. Samme tekst som står herunder, finner dere nederst som vedlegg. Håper jeg.

Hilsen fra PR-gruppa og Jolien

Johann Sebastian Bach, Juleoratoriet med Asker Kammerkor, solister og Barokkanerne – julen 2022

3 konserter (hvorav 1 barnekonsert)

Julekonserter 2022.

  • 3. desember Vardåsen kirke kl 18.00
  • 4. desember Teglen kirke og kultursenter, matinékonsert for barn fra 4 år kl 15.00
  • 4. desember Teglen kirke og kultursenter kl 18.00

Litt mer informasjon om matinekonserten:

For første gang i Asker fremføres en versjon av det klassiske Juleoratoriet av Johann Sebastian Bach bearbeidet for barn. Barn får gratis adgang, og det skal være god plass og takhøyde for kommentarer fra dem. Barneversjonen av Juleoratoriet er skrevet på tysk av Michael Gusenbauer, og oversatt til norsk av kantor Ole Andreas Fevang. Sentralt står en skuespiller som forteller en sammenhengende, ny fortelling knyttet til Juleoratoriet. Temaet er hvilket instrument som passer best for å få barnet til å sove. Barna får høre hvordan de ulike instrumentene låter. Skuespilleren skal lede barna på deres premisser. Musikken som brukes er fra Juleoratoriet, men delt opp i mindre deler og innlemmet i fortellingen, og konserten er kortere enn «voksenversjonen». Til barnekonserten har vi med oss orkesteret Barokkanerne og 3 av de 4 solistene. Disse holder et svært høyt nivå, og Asker Kammerkor har hatt gleden av å samarbeide med dem flere ganger før.

Både lørdag og søndag kveld fremfører vi Juleoratoriet i sin klassiske form, kantate 1-3 og dessuten kantate 6.

Orkester:

Barokkanerne består av noen av de beste norske tidligmusikerne og samarbeider med ulike fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister. https://www.barokkanerne.no/

Solister:

Ditte Marie Bræin – sopran, Mari Askvik – alt, Rolf Sostmann – tenor, Magnus Berg – bass

Skuespiller i barnekonserten:

Anne Flugstad ( http://annepersdotter.blogspot.com/p/om-meg_19.html )

Om Asker kammerkor

Asker Kammerkor har 25 sangere. Vår utrolig dyktige dirigent heter Julia Selina Blank, som med glimt i øyet og stor musikalitet, får koret til å levere når det gjelder. Repertoarer er hovedsakelig klassisk, men inkluderer også folketoner og tradisjonelle sanger, ofte i nytt arrangement. Vi synger mest a capella, men for større oppsetninger samarbeider vi med profesjonelle solister og musikere. Vår målsetning er å utvikle oss musikalsk samtidig som vi deler vår store sangglede med publikum. I dette prosjektet inviterer vi noen prosjektsangere for å forsterke enkelte stemmegrupper til å balansere orkesteret.