Norske Bach-tekster (+ kom på Operagalla-konsert!)

Hei alle,

Først vil jeg bare (gjentar etter øvelsen på tirsdag) oppfordre dere til å komme og høre på NESTE lørdags OPERAGALLAKONSERT i regi av Asker kammermusikkfestival. Bare kjente operasvisker. Dirigent, orkester og solister er top notch, og de har jobbet bra med det lokale koret, der kor fra hele nye Asker ble invitert for å feire ny kommune i 2020. Akkurat nå står konserten i fare for å bli AVLYST pga. for få solgte billetter, så GÅ INN DENNE UKA PÅ https://tikkio.com/tickets/32389-operagalla-med-korsangere-fra-hele-asker-asker-konferansesenter og KJØP DENNE UKA, så vi får en positiv avklaring etter helgen NÅ, når det må bestemmes. Hjelp til og del arrangementet på Facebook! www.askerkammermusikkfestival.no

Så over til våre korsaker: Her er norsk tekst til de 2 korallene som vi skal synge på norsk i barneutgaven. Skriv inn i noten i blå bok. Dette ER samme tekst som vi sang for 7 år siden, og er ved Ragnar Grøm. Jeg fikk oversettelsen nå fra hans datter Ingjerd Grøm (kantor i Narvik) med beskjed om bare bruk det, men oppgi forfatter. Hele gjendiktningen er lagt ut under Sats 1 Jauchzet under Noter i arkivet på hjemmesiden.

Ellers ligger også Korplan (som alle har fått) og Dirigentpartitur (som ingen har fått) for den norske Barneversjonen under «Juleoratoriet for Barn» i notearkivet vårt.

Jeg la også ut samme sted, for referanse, utgave med norsk tekst av de 4 satsene 5-17-33-35 som vi gjorde på sentersang et par år, og også gjorde på Mens vi Venter i 2019.

hilsen Per Kjetil

17. «Schaut hin»

Her hviler i den mørke stall

Her hviler i den mørke stall

en hersker over verden all.

Der oksen engang søkte inn,

der ligger nå en gutt så fin.

9. «Ach mein herzliebes Jesulein»

Så red deg nå, o Jesus min

Så red deg nå, o Jesus min,

en liten seng så bløt og fin.

Ja, la mitt hjerte åpne seg

og alltid finne rom for deg!