Stor bekymring om megaproblem

Kjære kor,

Oversikten over solgte billetter hittil vi lagde sist tirsdag, gjør at jeg nå ligger våken om natta. Vi vet av erfaring at meste parten av våre billetter selges i forkant, ca. 75%. Hittil har vi solgt totalt, for alle tre konserter, ca. 100 billetter. Det betyr ca. 35.000 kr inntekter. Utgiftene ligger på over en halv million, bare orkesteret koster 280.000, solister og skuespiller koster ca. 100.000. Derfor spøkte jeg ikke da jeg tidligere i sesongen sa at hvert kormedlem bør selge 10-15 billetter hver. Pengene Marianne har hanket inn via diverse støtteordninger dekker ikke halvparten av budsjettet enda. Forrige gang vi sang oratoriet, i 2016, hadde vi tre ganger så mye i forhåndssalg enn det vi vet om hittil. Salgstallene for barnekonserten er verst, jeg lurer på om det går an i det hele tatt å holde en barnekonsert for 4 barn, men avlysning er ikke aktuelt. Alt dette betyr at korkassen blir skrapt til bunns, jeg håper vi unngår å gå i minus men selv det kan jeg ikke love, selv om vi hadde en god del på bok ved semesterstart. Det betyr også at det blir stusselig å synge, hvis vi er flere på scenen enn i salen. Jeg klandrer ingen, kanskje er dette ettervirkninger av pandemien, men vi har altså et megaproblem vi bare kan løse hvis alle hjelper til.

Tiltak som styret har tenkt ut nå:

  • Vi (styret) inviterer alle kor i Asker og omegn som vi kan spore opp, til rabattert pris (kr 300). Hvis du tilfeldigvis sitter på kontaktinfo for et kor, send det til meg.
  • I dag, søndag, deler Marianne ut flyere ved den eneste kirkemessen som holdes i dag, i Røyken.
  • Vi lager et separat infoark om barnekonserten, som må leveres til barnehager. Dette må alle hjelpe til med, vi tar det med på tirsdag og fordeler distribusjonsoppgaven der.
  • Du fortsetter med å selge. Ikke tenk et sekund på at du ikke vil plage andre, tenk at vi gir en fantastisk gave til alle som kan komme til den vakreste julemusikken som kan tenkes, på et ekstremt høyt kvalitetsnivå her i bygda. At barn kan få oppleve dette gratis er helt unik.
  • Du henger opp alle plakater og deler ut alle flyere du har tatt med.
  • Søndagsskoler bør få infoarket om barnekonserten også, men vi sliter med å finne kontaktpersoner. All hjelp mottas med takk.
  • Du deler arrangementene på Facebook, hvis du har en konto der.
  • Har du flere forslag, flott, del dem med oss og hjelp til med gjennomføring.

Vi er Askers beste kammerkor. La oss overbevise hele Asker om det.

Jolien