Romantisk sommerkveld med Asker Kammerkor

Sommerdag i Heggedal

Asker Kammerkor har lenge ønsket en ny kortur, og i år blir det til — en felles tur til München og Sør-Tyskland for hele koret. Dette er hjemtraktene til vår kjære dirigent, Julia Blank, hvor hennes foreldre dirigerer koret som vi nå samarbeider med, og som skal resultere i felles repertoar og fremføring i Sankthans-helgen. For de av dere som ikke har anledning å bli med, men som likevel ønsker å oppleve konserten vår: dere er hjertelig velkommen til Heggedal fabrikker tirsdag den 11 juni kl 19.00. Konserten er gratis.

Vår dirigent Julia har plukket fram det store klangbildet denne gangen, det inkluderer:
– vår store nasjonalromantiske komponist: Edvard Griegs fire salmer (en av de)
– Anton Bruckner (østerriker) er representert med to motetter: “Os Justi” og “Virga Jesse”, han feirer 200-års jubileum og regnes som en av de største symfonikerne i andre halvdel av 1800-tallet
– Josef Rheinberger, født i Lichtenstein og virket i Tyskland, har skrevet blant annet den to-korrige messen “Cantus Missae” som vi fremfører utdrag fra

Konserten blir i sin helhet framført a cappella (kor alene) og litt spesielt er at vi denne gangen fremfører store deler av repertoaret i delte stemmegrupper. Du får altså opplevelsen av et dobbelt kor – en slags live stereoeffekt. En ekstra utfordring for oss, og en rikere opplevelse for deg som tilhører.

For å øke stemningen ytterligere på konserten har vi et samarbeid med Heggedal Lysstøperi, som holder til vegg i vegg med konsertlokalet. De åpner dørene for omvisning og salg av lys før konserten, og har også lovet å skape levende lys-stemning inne på konserten.

Heggedal lysstøperi

Sammensetning av repertoaret for denne konserten preges altså sterkt av et norsk-tysk samarbeid. For både vårt norske publikum og det tyske er det en slags dobbelt blanding av kjent og ukjent: For nordmenn er Rheinberger-messen nokså ukjent, i Tyskland derimot er det et svært populært verk. Og for Griegs salmer er situasjonen motsatt: Vel kjent i Norge, ikke så mye i Tyskland. De er forøvrig blant de aller siste stykkene Grieg skrev før sin død i 1907.

Både for korene og deres dirigenter har dette prosjektet mange høydepunkter: Asker kammerkor besøker på turen den kirken i München der Rheinberger arbeidet. Og siden Rheinbergers messe er for to kor, er det jo perfekt for en “date” mellom disse to og deres dirigenter som nå får dobbelt så mange flinke korsangere å styre.