Vårkonsert med Asker Kammerkor og Bjørn Kåre Odde

Velkommen til vakker folkemusikk og optimistiske toner med tema «håp» i Holmen Kirke og på Steinerskolen i Bærum. Asker Kammerkor har samarbeidet med folkemusiker, komponist og felespiller Bjørn Kåre Odde; først i et musikalsk seminar på NaKuHel ved Semsvannet i fjor høst, og på søndag 3. mars med urfremførelse av konsertens hovedverk: Lyse Draumar og Lys Verd — «lys frå ei anna tid, vi er alle berre stjernestøv».
På seminaret i fjor ledet Bjørn Kåre koret med improvisasjon og utprøving av nytt materiale som kulminerte i en minikonsert på NaKuHel. Idéene ble bygget videre på og er nå fullført i det skreddersydde bestillingsverket som fremføres først i Holmen kirke og så på Steinerskolen i Bærum.

Foto: Iain K.L. McGregor

Konserten har tittelen Håp og gir til beste en samling av verker med underliggende håp: religiøse og verdslige norske folketoner, ispedd musikk fra Ukraina og Nederland, signert Odde, Ødegård, Grieg, Nordstoga, Larsen, Matre, Pedersen, Hoveid, Havrylets og Bremer.

[Bjørn Kåre Odde er prisvinnende felevirtuos og komponist fra Lom. Han har studert ved Norges musikkhøgskole (2013) hvor han nå er faglærer i arrangement og komposisjon (fra 2018), har vært årets folkemusiker, Folkelarm i Oslo (2019), og har ellers mange utmerkelser, komposisjoner og CD-produksjoner.]

Korets faste dirigent Julia Selina Blank leder begge konsertene.

Tid og sted:
Holmen kirke, 3. mars kl 19.00
Steinerskolen i Bærum, 4. mars kl 19.00

Foto – Thor Hauknes/Kulturfotografen AS, fra seminar på NaKuHel i fjor høst
Foto – Thor Hauknes/Kulturfotografen AS, fra seminar ved Semsvannet